Kendi düşen ağlamaz...
Thread poster: Emin Arı
Emin Arı
Emin Arı  Identity Verified
Türkiye
Local time: 07:55
English to Turkish
+ ...
Mar 8, 2011

Bu gün gördüğüm bir iş ilanı beni hayretler içinde bıraktı. İşi veren büronun çok kötü bir blueboard kredisi var, deyim yerindeyse yerlerde sürünüyor ama buna rağmen şimdiye kadar 10 kişi teklif vermiş. Bu arkadaşlar neden böyle bir riske girerler anlamadım. Bu yazımı okuyan ve bahsettiğim işe teklif veren bir arkadaş varsa lütfen bana açıklasın.

Selcuk Akyuz
Selcuk Akyuz  Identity Verified
Türkiye
English to Turkish
+ ...
Kesinlikle Mar 8, 2011

Emin Bey, ben de bu ilanı ve başvuruları gördükten sonra foruma yazacaktım ki siz yazmışsınız bile. Arkadaşlar çevirmenlik dışında da işler var, şansınızı başka işlerde deneyin bence. Alamayacağınız 3 kuruş için gecenizi gündüzünüze katıp çalışmanın ne anlamı var! Hindistan'a, hem de blueboard kayıtları bu kadar kötü olan bir büroya iş mi yapılır ya!... See more
Emin Bey, ben de bu ilanı ve başvuruları gördükten sonra foruma yazacaktım ki siz yazmışsınız bile. Arkadaşlar çevirmenlik dışında da işler var, şansınızı başka işlerde deneyin bence. Alamayacağınız 3 kuruş için gecenizi gündüzünüze katıp çalışmanın ne anlamı var! Hindistan'a, hem de blueboard kayıtları bu kadar kötü olan bir büroya iş mi yapılır ya!

http://www.proz.com/forum/translation_theory_and_practice/193796-are_we_so_cry_for_projects.html

[Edited at 2011-03-08 19:39 GMT]
Collapse

Adnan Özdemir
Adnan Özdemir  Identity Verified
Türkiye
German to Turkish
+ ...
O tip iş verenlerin ilanlarına... Mar 8, 2011

O tip iş verenlerin ilanlarına
===================

1) Başvurmayalım arkadaşlar

2) Ülkemizin imajını bozuyoruz, bozmayalım

3) Kendimize işkence ediyoruz, etmeyelim

4) Kendimize olan saygımızı yitirmiş oluyoruz, yitirmeyelim

5) Özgüvensiz kalıyoruz, kalmayalım

6) İlgili linkte ABD'li bir arkadaşımızın da dediği gibi ^^AÇIZ^^ görüntüsü veriyoruz, vermeyelim

7) Türkiye imaj�
... See more
===================

6) İlgili linkte ABD'li bir arkadaşımızın da dediği gibi ^^AÇIZ^^ görüntüsü veriyoruz, vermeyelim

7) Türkiye imajını daha da ucuzlatıyoruz. Tüm dünyanın outsourcer'leri bundan aleyhimize yararlanıyor sonra, yararlandırmayalım, sömürtmeyelim kendimizi

8) Etmeyin eylemeyin, sonra dolandırıldık diye sızlanmayın, sızlanmayalım

9) Bu siteyi ''en önemli iş kaynağı'' sanmaktan da vazgeçelim

10) İlan verenin sayfasındaki Blue Board kayıtları, paralı üye olmayanlarca da -ortalama ve not olarak- görülebiliyor sanıyorum.

11) Fiyat dampingi, alınabilecek potansiyel paradan imtina, üçkağıtçı işgönderenle işbirliği(!)...

Eeeeeee

Geriye ne kalıyor o zaman da ? Birşey kalıyor mu?

[Edited at 2011-03-08 21:18 GMT]
Collapse

Eser Perkins
Eser Perkins  Identity Verified
Türkiye
English to Turkish
+ ...
SITE LOCALIZER
Ne güzel yazmışsınız. Mar 8, 2011

Adnan Özdemir wrote:

===================

7) Türkiye imajını daha da ucuzlatıyoruz. Tüm dünyanın outsourcer'leri bundan aleyhimize yararlanıyor sonra, yararlandırmayalım, sömürtmeyelim kendimizi

8) Etmeyin eylemeyin, sonra dolandırıldık diye sızlanmayın, sızlanmayalım

9) Bu siteyi ''en önemli iş kaynağı'' sanmaktan da vazgeçelim

10) İlan verenin sayfasındaki Blue Board kayıtları, paralı üye olmayanlarca da -ortalama ve not olarak- görülebiliyor sanıyorum.

11) Fiyat dampingi, alınabilecek potansiyel paradan imtina, üçkağıtçı işgönderenle işbirliği(!)...

Eeeeeee

Geriye ne kalıyor o zaman da ? Birşey kalıyor mu?

[Edited at 2011-03-08 21:18 GMT]

Adnan Özdemir
Adnan Özdemir  Identity Verified
Türkiye
German to Turkish
+ ...
Teşekkürler Mar 8, 2011

Teşekkürler Eser Hanım

Keşke yazmak zorunda kalmasak da hepimiz, tüm Proz'cular olarak bilinçlenebilsek...

Bilinçlenmek zorundayız.

Selamlar

Karahan Sisman
Karahan Sisman  Identity Verified
Türkiye
Member (2010)
English to Turkish
Benim de dikkatimi çekti. Mar 9, 2011

Açıkça isim vermeden atıfta bulunabiliyoruz sanırım;

Muhtemelen Türkiye'deki birçok çeviri bürosunun ödediğinden çok daha düşük bir ücret teklif edecek, üstüne üstlük ödeme konusunda da büyük sıkıntı çıkaracağı aşikar bir firmaya bu kadar teklif verilmesi benim de dikkatimi çekti.

Çevirmenlerin durumu gerçekten bu kadar vahim mi?

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

You can also contact site staff by submitting a support request »

Kendi düşen ağlamaz...

Translation news in Türkiye

Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »
LinguaCore
AI Translation at Your Fingertips

The underlying LLM technology of LinguaCore offers AI translations of unprecedented quality. Quick and simple. Add a human linguistic review at the end for expert-level quality at a fraction of the cost and time.

More info »