Prozköy forum adabı nasıl olmalıdır? Sizce?
Thread poster: Adnan Özdemir
Adnan Özdemir
Adnan Özdemir  Identity Verified
Türkiye
Local time: 20:31
German to Turkish
+ ...
Nov 28, 2010

Şahsen ben mümkün olduğunca adabımla yazmaya çalışıyorum.

Kesin doğrularım yoktur

Kırıcı olmamaya çalışırım

Bana göre kesin bilimsel doğrular, haklılıklar vs. olmadığı gibi düşüncelerimi dikte etmekten çok korkuyorum. Yazıyorum evet, ama kesin budur şöyledir diyemiyorum.

Konu başlığı ile ilgili düşüncelerinizi öğrenmek isterdim

Buyrun arkadaşlar...

[Edited at 2010-11-28 19:04 GMT]

Haluk Erkan
Haluk Erkan  Identity Verified
Türkiye
German to Turkish
+ ...
Adab-ı Mahşeret Nov 28, 2010

Aslında tıkıt tıkır işleyen ProZ kuralları var. Ekstra bi' adab gerekmez bence. Sevgi, saygı, hoşgörü ve bilhassa başkalarının düşüncelerine saygı bence yeterli...

İyi pazarlar

Adnan Özdemir
Türkiye
German to Turkish
+ ...
TOPIC STARTER
Tek 1 gerçek kişi tarafından 2 nick veya 15-20-30 nick alınabilmeli midir? Nov 29, 2010

Nicklerin arkasına saklanarak provakasyon yapılabilmeli midir?

O nicklerle forumlara ''o biçim'' küfürler yazılabilmeli midir?

Bu alınan nickler tümden uçurtulmalı mıdır?

O alınan nicklerle moderatörlere ve bazı forum müdavimlerine en galiz küfürler (yayınlanmayacağı biline biline) edilmeli midir?

Forumda, meslekte yeniyim, CAT araçlarında sorunum var vb. ayaklarla forum yazarları ''işletilebilmeli'' midir?

... See more

O alınan nicklerle moderatörlere ve bazı forum müdavimlerine en galiz küfürler (yayınlanmayacağı biline biline) edilmeli midir?

Forumda, meslekte yeniyim, CAT araçlarında sorunum var vb. ayaklarla forum yazarları ''işletilebilmeli'' midir?

Sallıyorum mesela: XYZXX?, ZZXX XZZZ?, XCXCXCXCX?................. ?

Farklı farklı kişilersen şayet, lütfen bana profilimdeki telefon numaramdan ulaş emiiiiiiiiiiiiiiiii

P.S: Mail atmasını bilen, telefon etmesini de bilir diye düşünmek ben

Ben seni telefonla arayınca hep seyahatlerdesin maş maş (akıl danışıyordun ya bana maille artık samimiyiz). Geri dönersen telefonla çok sevineceğim.

TEŞEKKÜR: Eskerrik asko Josu Jon İmaz.

[Edited at 2010-11-30 04:03 GMT]

[Edited at 2011-01-29 08:24 GMT]
Collapse

Adnan Özdemir
Türkiye
German to Turkish
+ ...
TOPIC STARTER
? Nov 29, 2010

...?

Adnan Özdemir
Türkiye
German to Turkish
+ ...
TOPIC STARTER
Canım seviyeli bir polemiğe, özellike de telefon polemiğine girmek istiyor :) Nov 29, 2010

Adnan Özdemir wrote:

Sallıyorum mesela: QQQQ?, XZXZXZ?, XCXCXCXCX?................. ?

Farklı farklı kişilersen şayet, lütfen bana profilimdeki telefon numaramdan ulaş emiiiiiiiiiiiiiiiii

P.S: Mail atmasını bilen, telefon etmesini de bilir diye düşünmek ben

Ben seni telefonla arayınca hep seyahatlerdesin maş maş (akıl danışıyordun ya bana maille artık samimiyiz). Geri dönersen telefonla çok sevineceğim.

[Edited at 2010-11-29 18:16 GMT]

Yukarıda alıntıladığım bağlamda.

Görüşelim lütfen, telefonunu bekliyorum

TEŞEKKÜR: Eskerrik asko Josu Jon Imaz

[Edited at 2010-11-30 05:42 GMT]

[Edited at 2011-01-29 08:26 GMT]

Post removed: This post was hidden by a moderator or staff member because it was not in line with site rule
Post removed: This post was hidden by a moderator or staff member because it was not in line with site rule
Adnan Özdemir
Türkiye
German to Turkish
+ ...
TOPIC STARTER
Forumda::: Bence, bence bunlara da dikkat edilmelidir. Jan 27, 2011

1) Konu açıp, düşüncesini cebirle, hiddetle benimsetmemek gerekir... imho

2) İlla ben haklıyım, kabul edin artuk... dememek gerekir... imho

3) ''İmlaya dikkat'' dememek gerekir. Buraya kadar gelen insanları rencide etmemek gerekir diye düşünmek ben. TDK'nın yayınlarına herkes bakıyordur kendince.+ Forumda imla yarışması mı var?

4) ''Kişisel sataşmalar'' yapmamak gerekir diye düş. ben... imho

5) Neyin, nasıl, nerede, ne
... See more
1) Konu açıp, düşüncesini cebirle, hiddetle benimsetmemek gerekir... imho

2) İlla ben haklıyım, kabul edin artuk... dememek gerekir... imho

3) ''İmlaya dikkat'' dememek gerekir. Buraya kadar gelen insanları rencide etmemek gerekir diye düşünmek ben. TDK'nın yayınlarına herkes bakıyordur kendince.+ Forumda imla yarışması mı var?

4) ''Kişisel sataşmalar'' yapmamak gerekir diye düş. ben... imho

5) Neyin, nasıl, nerede, ne zaman yazılacağı yönünde ''buyruk fırlatmamak'' gerekir, imho.

6) ''Bakınız tartışmayı da kazandım, neticeyi bildiriyorum'' dememek gerekir, imho.

7) Herhangi 1 ulusu rahatsızlayacak, rencide edebilecek, ırkçı/ırkçısal/aşağılamasal/ yazılı söylemlerde bulunmamak gerekir. Germanyalılara göre -Anadolunun kavruk delikanlılarıydık biz-. Kavrulduk yandık yani, yaktılar acımadan. Başkalarını, diğer ulusları yakmadan, aşağılamadan önce aynaya bakalım. Empati yapalım. Ben yapıyorum. Başkaları yapar-yapmaz kendileri bilecektir....Prozköy-kent ahalisinin farklı uluslardan/inançlardan oluştuğunu unutmamak iyi olur herhalde, imho... Ama forum yazıları kalıcıdır. Silinse bile. imho

8) Derdi, sorunu olan kimse, forumda ''kıl'' olduğu kişiye telefon açıp ''böyle böyle böyle'' diyebilmelidir. Bilgisayar klavyesine basan parmaklar, telefon tuşlarına da basabilmelidir.

imho, bence.

[Edited at 2011-01-27 15:18 GMT]
Collapse

Adnan Özdemir
Türkiye
German to Turkish
+ ...
TOPIC STARTER
KudoZ ve RumoZ Mar 19, 2011

Diyelim ki ''zubiburu'' diye bir kod-nick-takma ad aldın değerli meslektaşım. Al tabi kim ne diyebilir.

Evet. Ama profilini tıklıyorum. Adını arıyorum. Bulamıyorum. Bulsam sorun değil.

Siz bana ''Adnan, adnan, adnan'' diyebiliyorsunuz.

Ben ise Kudoz'da -büyük tartışmalarla- neredeyse ''zorla'' söyletmiş gibi oluyorum adını. Soyadını zaten söylemekten korkuyor, tir tir titriyorsun. Madem korkuyorsun, endişeleniyorsun, niye ağır laf
... See more
Diyelim ki ''zubiburu'' diye bir kod-nick-takma ad aldın değerli meslektaşım. Al tabi kim ne diyebilir.

Evet. Ama profilini tıklıyorum. Adını arıyorum. Bulamıyorum. Bulsam sorun değil.

Siz bana ''Adnan, adnan, adnan'' diyebiliyorsunuz.

Ben ise Kudoz'da -büyük tartışmalarla- neredeyse ''zorla'' söyletmiş gibi oluyorum adını. Soyadını zaten söylemekten korkuyor, tir tir titriyorsun. Madem korkuyorsun, endişeleniyorsun, niye ağır laflar edip saldırıyorsun (bana ya da başkalarına) ? Adımı ''küçük'' harflerle yazıp beni küçülttüğünü mü sanıyorsun? Heeee? Saldırıp, uyduruk hesabını da kapatıp kaçıyorsun. Oluyor mu böyle? Anında aldığın uyduruk Proz hesabınla, bana veya başkalarına niye saldırıyorsun? Telefon kullanmıyor musun yoksa? Kaçıyorsun.

+

Bakıyorum bana Kudoz'da saldırmak için aldığın profilin, Proz profilin yanee -alüminyum değil, kavak tahtası profili değil, milimetrik tel profil bile değil. Öylesine, anında ''ado'u ve/veya başkalarını vurup kaçmak'' için alınmış...

Telefon
Telefon
Telefon et diyorum

Yok, yanaşmıyorsun telefon etmeye, açmaya da.

Oluyor mu böyle?

Bir daha diyorum, benimle herhangi bir sorunu olan ''etxeberria'' ''Aitor'' ''Zubiburu'' ve hatta ''Aranburu'' kod-takma adlı veya ''Iñigo Urkullu'' ''Izaskun Bilbao'' ''Amaia Salamanca'' ''Markel Olano'' gerçek adlı birisi de olabilir... Aç bana telefonu derdini paylaş. Olma(z) mı? Telefonum, Proz alüminyum profilimde var!

IMO (İn may opinyın), BENCE.

*Bilgi: Bu yazı, Proz rumuzunu-takma adını, adam-insan gibi kullananları hedef alan bir yazı değildir.

[Edited at 2011-03-19 20:41 GMT]
Collapse

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

You can also contact site staff by submitting a support request »

Prozköy forum adabı nasıl olmalıdır? Sizce?

Translation news in Türkiye

Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

Buy now! »
TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »