Müjdeler olsun/İngilizce'deki 1 milyonuncu kelime
Thread poster: Halil Ibrahim Tutuncuoglu "Бёcäטsع Լîfe's cômplicåtعd eñøugh"
Halil Ibrahim Tutuncuoglu
Halil Ibrahim Tutuncuoglu "Бёcäטsع Լîfe's cômplicåtعd eñøugh"
Türkiye
Local time: 23:13
Turkish to English
+ ...
Jun 11, 2009

Herkes özellikle bu yaz kağıt mendil/havlu/soğuksu /limonlu çay vs gibi aşırı terlemeye karşı tedbirlerini alsın derim :

İngilizce'deki 1 milyonuncu kelime

ABD'de faaliyet gösteren bir internet izleme kuruluşu, ingilizcede bir milyonuncu kelimenin, internet ürünleri ve hizmetlerinin son kuşağı anlamına gelen "Web 2.0" olduğunu açıkladı.

ABD'de faaliyet gösteren bir
... See more
Herkes özellikle bu yaz kağıt mendil/havlu/soğuksu /limonlu çay vs gibi aşırı terlemeye karşı tedbirlerini alsın derim :

İngilizce'deki 1 milyonuncu kelime

ABD'de faaliyet gösteren bir internet izleme kuruluşu, ingilizcede bir milyonuncu kelimenin, internet ürünleri ve hizmetlerinin son kuşağı anlamına gelen "Web 2.0" olduğunu açıkladı.

Merkezi Texas'ta bulunan Global Language Monitor (GLM) firması, Web 2.0 kelimesinin "Jai ho", "N00b" ve "slumdog" kelimelerinden daha fazla kullanılarak, ingilizcenin 1 milyonuncu kelimesi olmayı hak ettiğini belirtti.

GLM, ingilizceye yeni giren isim, kelime veya deyimi kabul etmek için en az 25 bin kez kullanıldığını görmek amacıyla interneti tarıyor. Geleneksel lügat hazırlayıcıları bu yöntemi eleştirirken, bir kelime, sosyalleşme siteleri ve diğerlerinde 25 bin kez kullanıldığında GLM, bunun yeni bir kelime olduğunu ilan ediyor.
"Jai ho" ve "slumdog" kelimeleri de Hindistan'ın gecekondu bölgelerinde geçen popüler film "Slumdog Millionaire" filminden sonra kullanılmaya başlandı.
Collapse

CANIMAT
CANIMAT
Türkiye
Local time: 23:13
English to Turkish
çayımı aldım geldim:) Jun 11, 2009

Hayırlı uğurlu olsun nur topu gibi kelimemiz:) Ben kendisiyle web sitesi tasarlamak için bir sürü e-içeriği alt üst ederken tanışmıştım Daha meşhur olmamıştı kendileri...

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

You can also contact site staff by submitting a support request »

Müjdeler olsun/İngilizce'deki 1 milyonuncu kelime

Translation news in Türkiye

Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

Buy now! »
Pastey
Your smart companion app

Pastey is an innovative desktop application that bridges the gap between human expertise and artificial intelligence. With intuitive keyboard shortcuts, Pastey transforms your source text into AI-powered draft translations.

Find out more »