https://mlt.proz.com/forum/turkish/121799-moneybookersla_sorun_ya%C5%9Fayan_var_m%C4%B1.html

Moneybookers'la sorun yaşayan var mı?
Thread poster: Ali Bayraktar
Ali Bayraktar
Ali Bayraktar  Identity Verified
Türkiye
English to Turkish
+ ...
Nov 28, 2008

Herkese Merhaba,

Bu aralar ProZ'un diğer forumlarında Moneybookers'la ilgili değişik sorunlar ve söylemler dolaşıyor ortada. Acaba Türkçe çevirmenlerden hiç sorun yaşayan oldu mu?

Şimdiden teşekkürler

Nilgün Bayram (X)
Nilgün Bayram (X)  Identity Verified
Türkiye
Local time: 11:07
English to Turkish
+ ...
Merhaba, Dec 1, 2008

Sorun yaşayan var maalesef.

Yaklaşık 3 yıldır moneybookers kullanıyorum ve 10 gün kadar önce hesabım kilitlenene kadar hiçbir sorun yaşamamıştım. Güvenlik nedeniyle hesabımın kilitlendiğini bildiren ve hesabın açılması için kimlik ve adresimi doğrulayan belgeler ile iki soruya cevap vermemi isteyen bir eposta geldi. İstenen belge ve cevapları hem eposta ile gönderdim, hem de web siteleri üs
... See more
Sorun yaşayan var maalesef.

Yaklaşık 3 yıldır moneybookers kullanıyorum ve 10 gün kadar önce hesabım kilitlenene kadar hiçbir sorun yaşamamıştım. Güvenlik nedeniyle hesabımın kilitlendiğini bildiren ve hesabın açılması için kimlik ve adresimi doğrulayan belgeler ile iki soruya cevap vermemi isteyen bir eposta geldi. İstenen belge ve cevapları hem eposta ile gönderdim, hem de web siteleri üstünden yükledim. Birkaç gün sonra bir eposta daha geldi, bu kez belgeleri renkli istediklerini bildirdiler. Renkli taratıp tekrar gönderdim. Az önce bir eposta daha aldım. İlaveten bir belge ile fazladan iki soruyu daha yanıtlamamı istiyorlar.

Gelişmeleri bildiririm.
Collapse

Özden Arıkan
Özden Arıkan  Identity Verified
Germany
Local time: 10:07
Member
English to Turkish
+ ...
Soruları da Sfenks mi soruyor? Dec 2, 2008

Anlaşıldı, para ve şöhret Moneybookers'ı da değiştirmiş. Yalnız şöyle bir şey var, Nilgün: O e-postaları yazanlar, dünyanın her tarafına dağılmış, her türlü kültürel, ahlaki, psikolojik özgeçmişe sahip insanlar. Bir kısmında da aynen, bugün git yarın gel diye sana eziyet ederek kendi ezikliğinin acısını çıkaran memur, patronuna kızıp müşterinin çorbasına tüküren garson (gerçi Brad Pitt daha kötüsünü yapıyordu Dövüş Kulübü'nde, e para ve �... See more
Anlaşıldı, para ve şöhret Moneybookers'ı da değiştirmiş. Yalnız şöyle bir şey var, Nilgün: O e-postaları yazanlar, dünyanın her tarafına dağılmış, her türlü kültürel, ahlaki, psikolojik özgeçmişe sahip insanlar. Bir kısmında da aynen, bugün git yarın gel diye sana eziyet ederek kendi ezikliğinin acısını çıkaran memur, patronuna kızıp müşterinin çorbasına tüküren garson (gerçi Brad Pitt daha kötüsünü yapıyordu Dövüş Kulübü'nde, e para ve şöhret onu da değiştirmiştir tabii) falan psikolojisi var. Yani öyle bir prosedür falan olduğu için değil, sırf o anda içinde bir yerlerde bir hınç kabardığı için sana renklisini gönder falan demiş de olabilir. Benim PayPal'la aynısı başıma geldiği için söylüyorum. Bu iş daha uzarsa, merkezi arayıp bir sorsan veya başka bir e-posta adresi bulabiliyorsan oraya yazsan iyi olur. Hepsi farklı imzalarla mı geliyor bu e-postaların?Collapse

Nilgün Bayram (X)
Türkiye
English to Turkish
+ ...
Tekrar merhaba, Dec 2, 2008

Bu sabah hesabımın açıldığını bildiren bir eposta gelmiş, ben az önce gördüm. Kontrol ettim ve gerçekten açılmış. Güvenlik nedeniyle bu uygulama ara sıra yapılacakmış.

Özden, imza olarak sadece "Moneybookers Security" yazıyordu maillerin hepsinde. Kişi belli değildi yani. Zaten ben de senin dediğini yapıp, bulduğum bütün adreslere yazmıştım son seferde. Bu kez hızlı davrandılar ve telefona gerek kalmadan hesap açıldı.

Herkese selamlar,
Nilgün

Özden Arıkan
Özden Arıkan  Identity Verified
Germany
Local time: 10:07
Member
English to Turkish
+ ...
Hadi geçmiş olsun Dec 2, 2008

Zaten ha Ali'ye yazdığına Veli'den cevap gelmiş, ha hepsinin altında gayri şahsi bir imza olmuş, fark etmez. İkisi aynı kapıya çıkıyor ve aynı ölçüde sinir bozucu. Sanıyorum sağ elin yaptığını sol el bilmiyor durumu PayPal için biraz daha fazla geçerli. Benim destek elemanı da kendini maliye müfettişi falan zannedip 3 aylık banka hesap özeti istemişti, Tyler Durden'ı devreye sokmak zorunda kalmıştım

Nilgün Bayram (X)
Türkiye
English to Turkish
+ ...
Sağ ol Özden Dec 3, 2008

Desene beterin beteri varmış PayPal daha ciddi çalışıyor sanıyordum ben. Neyse, güvenlik için katlanacağız artık.

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

You can also contact site staff by submitting a support request »

Moneybookers'la sorun yaşayan var mı?

Translation news in Türkiye

Trados Business Manager Lite
Create customer quotes and invoices from within Trados Studio

Trados Business Manager Lite helps to simplify and speed up some of the daily tasks, such as invoicing and reporting, associated with running your freelance translation business.

More info »
Trados Studio 2022 Freelance
The leading translation software used by over 270,000 translators.

Designed with your feedback in mind, Trados Studio 2022 delivers an unrivalled, powerful desktop and cloud solution, empowering you to work in the most efficient and cost-effective way.

More info »